BIOGRAFIA

Joan Duran i Ferrer (Sitges, 1978) és poeta, gestor cultural i doctor en bioquímica.

Ha publicat els poemaris Zoòtrop (Publicacions de la UAB, 1998), Kore  (Cossetània Edicions, 2001), Nix (Arola Editors, 2004), Domèstica veritat (Pagès Editors, 2007), Natural delit (Edicions del Salobre, 2010),  Extrema llum (Pagès Editors, 2014), Matèria fosca (Moll, 2014), Animal impur (Meteora, 2018) i Nua cendra (Tres i Quatre, 2020). Paral·lelament ha publicat dues plaquettes, Paisatge Convencional (Papers de Terramar, 2002) i Assaig d’Àngel (Els ulls de Tirèsies, 2005), el llibret d’Òpera Bruna de Nit (Arola Editors, 2004), amb música de Xavier Pagès, el llibre de narrativa infantil i juvenil Petita Història de la Festa Major de Sitges(Editorial Mediterrània, 2015), il·lustrat per Pilarín Bayés, i la novel·la Eva Túrmix Ginebra (Adia Edicions, 2016). També ha col·laborat, amb altres artistes i escriptors, en projectes col·lectius com el llibre de bibliòfil Naxos (Codi Art) o el poemari Els llops (La Garúa, 2009), escrit amb Laia Noguera i Esteve Plantada. Ha estat inclòs a les antologies Pedra foguera (Documenta Balear, 2008), Generació Horiginal (LaBreu Edicions, 2017) i Mig segle de poesia catalana (Proa, 2018), entre d’altres.

Compagina la creació literària amb l’activitat docent a la Universitat de Barcelona i amb la tasca de comunicació i cultura científica a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge. És un dels ideòlegs i directors, juntament amb Cèlia Sànchez-Mústich, de la Festa de la Poesia a Sitges,i dirigeix projectes relacionats amb la cultura popular i el teatre.

Ha rebut diversos premis de poesia, d’entre els quals el Miquel Martí i Pol, el Ramon Comas i Maduell Ciutat de Tarragona, el Màrius Torres, el Miquel Àngel Riera, el Benet Ribas dels Premis Recvll, el Bernat Vidal i Tomàs, el Rosa Leveroni i el Vicent Andrés Estellés dels premis Octubre. L’any 2001 l’Ajuntament de Sitges li concedí la Ploma d’Or.

Ha recitat en els principals festivals literaris del territori i ha presentat la seva obra en multitud d’espais d’arreu dels Països Catalans.

A %d bloguers els agrada això: